20 травня 1961 - день заснування Національної премії України імені Тараса Шевченка.

20 травня 1961 року було засновано Національну премію України імені Тараса Шевченка. Це найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва.

Спочатку премія називалася Республіканською. З 1969 р. - Державною премією УРСР, а з 1999 р. - Національною.

З 16 березня 2000 відповідно до прийнятого Закону України «Про державні нагороди України», Національна премія України імені Тараса Шевченка була віднесена до державних нагород України.

З Днем науки!

Шановні колеги, учені, дослідники, молоді науковці та студенти ДонНУ імені Василя Стуса! Вітаємо вас із професійним святом – Днем науки!

Вишиванка – це код нашої Перемоги!

В переддень Дня української вишиванки у читальному залі №3 юридичних та історичних наук Наукової бібліотеки ДонНУ імені Василя Стуса відбулось засідання клубу за інтересами «Краєзнавчий конспект» на тему: «Вишиванка – це код нашої Перемоги!».

До 175-річчя Панаса Мирного

«Літературний календар»

Цікавою та неординарною є постать Панаса Мирного. Він увійшов в історію української літератури як прозаїк-новатор, який порушив суспільно важливі морально-етичні питання. Його небезпідставно ставлять поруч з корифеями української прози.

8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років – найкривавішому глобальному конфлікті, внаслідок якого загинуло від 50 до 85 млн людей.

Нові надходження до фондів наукової бібліотеки

Шановні читачі наукової бібліотеки! 

Пропонуємо вашій увазі перегляд бюлетеня нових надходжень літератури до фондів бібліотеки за період березень-квітень 2024 року. 

Для перегляду натисніть, будь ласка, на зображення.

Pages